Muslimske land fordømmer USAs ambassade-flytting

Saudi-Arabias kong Salman, i midten, under toppmøtet til Organisasjonen for islamsk samarbeid lørdag. Foto: AP / NTB scanpix
Saudi-Arabias kong Salman, i midten, under toppmøtet til Organisasjonen for islamsk samarbeid lørdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Utenriksministrene fra de 57 medlemslandene i Organisasjonen for islamsk samarbeid kritiserer USAs beslutning om å flytte ambassaden i Israel til Jerusalem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De kritiserer også landet for å ha anerkjent Jerusalem som Israels hovedstad, kommer det fram i en felles uttalelse fra landene lørdag under et toppmøte i Mekka i Saudi-Arabia.

De kritiserer også Guatemala, som også har flyttet ambassaden til Jerusalem.

I uttalelsen oppfordrer organisasjonen medlemmene om å boikotte land som har åpnet diplomatiske representasjoner i byen.

Uttalelsen kommer i en tid hvor svigersønnen og rådgiveren til president Donald Trump, Jared Kushner, forbereder presentasjonen av den økonomiske delen av sin fredsplan for Midtøsten. Den vil presenteres i Bahrain senere i juni.

Reaksjonene på USAs beslutning har vært sterke ettersom statusen til Jerusalem er omstridt og palestinerne ønsker Øst-Jerusalem som sin hovedstad. Bydelen er i dag okkupert og annektert av Israel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden