Tolv drept i masseskyting i Virginia

Ordføreren i Virginia Beach omtaler dagen som «den mørkeste i byens historie». Se video.

Tolv personer er drept og minst fire er skadd etter at en mann åpnet ild i en kommunal bygning i Virginia Beach i USA fredag. Gjerningsmannen er drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med en rifle og en .45-kaliber-pistol gikk en mann inn på den kommunale administrasjonsbygningen i den amerikanske østkystbyen like etter klokken 16 fredag og begynte å skyte rundt seg.

Mannen ble drept i det politiet beskriver som en «lang skuddveksling» med fire polititjenestemenn.

Ifølge flere amerikanske medier er han identifisert som en 40 år gammel mann. Han var inntil nylig ansatt ved kommunesentret som består av flere kommunale etater.

Døde på vei til sykehus

Politiet meldte først at elleve personer ble drept, men et av ofrene som ble skutt, døde på vei til sykehus, opplyser politisjef James Cervera på en pressekonferanse fredag kveld.

Minst fire personer er skadd og innlagt på sykehus, men det kan være flere. Ifølge politisjefen har de fått inn meldinger om at skadde har tatt seg til sykehus på egen hånd.

Gjerningsmannen skjøt og drepte personer i samtlige tre etasjer i bygningen. Et av ofrene ble funnet i en bil utenfor.

Skuddveksling

I skuddvekslingen med gjerningsmannen ble en politimann truffet. Han er blant dem som er innlagt på sykehus med skader. Livet hans ble reddet av en skuddsikker vest, ifølge politisjef Cervera.

– Jeg vil at dere skal vite at under den skuddvekslingen, så klarte polititjenestemennene i bunn og grunn å stoppe mannen fra å gjøre mer skade i bygningen, sier Cervera.

Politiet tror mannen handlet alene og sier de ikke er kjent med motivet for skytingen.

– Akkurat nå har vi flere spørsmål enn svar, sier Cervera.

Gjemte seg

Området rundt bygningen ble satt under såkalt lockdown under skyteepisoden, skriver BBC . Vitner forteller at folk i bygningen gjemte seg under pultene sine, skriver CNN . Flere ansatte gjemte seg også inne på et kontor, hvor de brukte en pult til å holde døren stengt, ifølge avisen Virginian-Pilot.

Siden hendelsen skjedde på slutten av arbeidsdagen var mange på vei hjem fra jobb. Flere hadde allerede dratt hjem da hendelsen skjedde.

– Dette er en av de verste dagene i Virginia Beachs historie, sier borgermester Bobby Dyer på en pressekonferanse og fortsetter:

– De som ble drept var våre venner, medarbeidere, naboer og kolleger.

Virginia Beach er den største byen i delstaten Virginia, som ligger på østkysten av USA.

Fredagens skyting var masseskyting nummer 150 i USA så langt i år, ifølge organisasjonen Gun Violence Archive. Organisasjonens betegnelse på en masseskyting er når fire eller flere personer blir skutt eller drept.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden