Minst tre drept i eksplosjoner i Nord-Irak

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst tre personer er drept og 18 såret i flere eksplosjoner i Kirkuk i det nordlige Irak, opplyser sikkerhetskilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen seks eksplosjoner gikk av på nesten samme tidspunkt i to nærliggende gater i byens sentrum torsdag kveld, ifølge kildene.

Ytterligere to eksplosjoner ble utløst da sikkerhetsstyrker detonerte dem på kontrollert vis, heter det i en uttalelse fra hæren.

Politiet sperret av alle veier som fører fram til området, og lot kun ambulanser slippe forbi sperringene for å hente ut sårede og frakte dem til sykehus.

Under muslimenes fastemåned ramadan pleier folk å gå ut og spise på restaurant etter solnedgang. Tidspunktet for eksplosjonene sammenfalt dermed med at det var mange mennesker i gatene.

Eksplosjonene rammet to kjøpesenter, en iskrembutikk og en slakterbutikk, melder Reuters , som viser til opplysninger i lokale medier.

Omstendighetene er så langt ukjent, og ingen har til nå sagt de sto bak angrepet. Ifølge kildene tyder det på at det ble brukt hjemmelagde eksplosiver.

Den øverste lederen for sikkerhetsoperasjonene i Kirkuk, Saad Harbya, legger skylden for torsdagens angrep på IS, overfor den kurdiske fjernsynsstasjonen Rudaw.

Irakiske myndigheter erklærte seier over IS i 2017, men ekstremistgruppen utfører fortsatt angrep via såkalte sovende celler, spesielt nord i landet.