Ungarsk politi har video av cruiseskipsulykken

Politiets video av cruiseskipsulykken på Donau der minst åtte personer døde, viser at turistbåten seilte i samme retning som cruiseskipet det kolliderte med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turistbåten Hableany, som hadde 35 passasjerer om bord, skal ha sunket på kun sju sekunder. Ifølge ungarske myndigheter er minst åtte personer døde, og 21 personer er fortsatt savnet.

Ifølge myndighetene i Budapest svingte turistbåten inn foran cruiseskipet Viking Sigyn før det sank.

– Av en eller annen grunn svingte Hableany inn foran Viking-skipet. Når Viking-skipet traff Hableany veltet det, og i løpet av om lag sju sekunder kantret og sank det, sier Zsolt Gabor Palotai, som er sjef for katastrofehåndtering i Budapest.

Les også: Donau-cruise endte i tragedie i Budapest – norskeid skip involvert

Videobilder viser at de to skipene seilte tett ved siden av hverandre før ulykken skjedde like i nærheten av Margaret-brua.

Også politiet sier turistbåten svingte inn foran cruiseskipet før ulykken, og etterforsker nå om uaktsomhet kan ha ledet til ulykken, opplyser talsmann Adrian Pal.

Kapteinen og mannskapet på Viking Sigyn blir avhørt som vitner. Cruiseskipet er eid av det norskeide cruiserederiet Viking

Av de 35 om bord på Hableany var alle sørkoreanere, utenom kapteinen og et medlem av mannskapet, som var ungarere. Disse to er blant de savnede.

Personvernpolicy