Nytt forsøk på å starte Marokko-rettssaken
Torsdag blir det gjort et tredje forsøk på å starte rettssaken mot de 24 tiltalte etter drapet på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen.
Maren Ueland (28) ble sammen med danske Louisa Vesterager Jespersen (24) drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko 17. desember.
Rettssaken etter drapene har blitt utsatt to ganger, men skal etter planen starte igjen torsdag. Norges ambassaderåd i Marokko opplyser til NTB at rettssaken etter deres forståelse vil begynne klokka 12.
Fire menn er tiltalt for å ha utført drapene eller medvirket til dem, en sveitsisk-spansk mann er tiltalt for å ha trent dem opp, og i tillegg er 19 menn tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrorgruppe. I en video sverger de fire hovedtiltalte troskap til ekstremistgruppa IS.
Les også: 24 i retten for drap på skandinaviske turister i Marokko
Utsatt to ganger
Rettssaken mot de 24 startet først 2. mai i byen Salé i Marokko. Da ble den utsatt på grunn av mangel på forsvarsadvokater.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsen16. mai møtte de tiltalte igjen i retten, men etter en drøy time ble det klart at rettssaken ble utsatt igjen.
Bistandsadvokaten til danske Louisa Vesterager Jespersens familie, Khaled Fataoui, mente at den marokkanske staten, som er ansvarlig for sikkerheten i landet, er erstatningsansvarlig overfor familien. Dermed ble det behov for mer tid.
Les også: Etterlatte har lite informasjon om rettssaken i Marokko
Erstatningskrav
Ifølge NRK fremmet advokaten et stort erstatningskrav for de etterlatte.
– Jeg har ikke lov til å gå ut med beløpet, men det jeg kan si er at det er stort. Kravet har vi allerede levert til retten, men det er hemmelig, sier han til kanalen.
Bistandsadvokaten til Maren Uelands etterlatte familie, Ragnar Falck Paulsen, opplyser til NTB at han fremdeles jobber med å få på plass en marokkansk advokat til familien.
Ifølge TV 2 har Uelands familie foreløpig ikke tatt stilling til om de ønsker å be om erstatning, slik den danske familien har gjort.
Les også: Bistandsadvokatene mener Marokko må betale erstatning til ofrenes familier