Trump møter Erdogan i neste måned

President Donald Trump i samtale med Tyrkias president Tayyip Erdogan Foto: Ludovic Marin/Pool via REUTERS/File Photo
President Donald Trump i samtale med Tyrkias president Tayyip Erdogan Foto: Ludovic Marin/Pool via REUTERS/File Photo Foto: Pool New / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump møter Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan på sidelinjene av G20-møtet i Japan i slutten av neste måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to presidentene bestemte seg for dette da de snakket sammen på telefon onsdag, skriver Erdogans kommunikasjonssjef Fahrettin Altun på Twitter.

Det hvite hus' talsmann Judd Deere bekrefter at samtalen fant sted og sier de to lederne diskuterte en rekke bilaterale saker. Tyrkias planlagte kjøp av det russiske luftforsvarssystemet S-400 ble diskutert, forteller Deere.

Les også: Flere demokratiske presidentkandidater oppfordrer til riksrett mot Trump

De to NATO-allierte har havnet på kollisjonskurs som følge av Ankaras beslutning om å kjøpe det avanserte russiske forsvarssystemet. USA har advart om at Tyrkia kan bli kastet ut av F-35-programmet og ilagt sanksjoner hvis landet anskaffer det russiske rakettsystemet.

I samtalen onsdag gjentok Erdogan sitt tidligere tilbud om å etablere et felles utvalg som skal løse denne floken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Trump: Ikke ute etter regimeskifte i Iran

Trumps halvering av toll på stål fra Tyrkia ble også diskutert i samtalen onsdag. Erdogan sa han ønsker velkommen denne beslutningen. Tollsatsen ble i august doblet til 50 prosent, på samme tid som det pågikk en diplomatisk strid rundt fengslingen av en amerikansk prest i Tyrkia.

G20-møtet finner sted 28. og 29. juni i Osaka i Japan.