Flere demokratiske presidentkandidater oppfordrer til riksrett mot Trump

Senator Cory Booker er blant de demokratiske presidentkandidatene som igjen tar til orde for at president Donald Trump må stilles for riksrett. Foto: AP/NTB scanpix
Senator Cory Booker er blant de demokratiske presidentkandidatene som igjen tar til orde for at president Donald Trump må stilles for riksrett. Foto: AP/NTB scanpix Foto: John Locher / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere av de demokratiske presidentkandidatene vil at Kongressen skal innlede en riksrettssak mot president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spekulasjonene om riksrett skjøt ny fart onsdag etter uttalelsene til spesialetterforsker Robert Mueller om at det aldri var snakk om å reise tiltale mot Trump under granskingen av det såkalte Russland-sporet.

Muellers begrunnelse var at justisdepartementets retningslinjer ikke åpner for tiltale mot en person som er utøvende president.

-Mueller sier i klare ordelag at Kongressen har en juridisk og moralsk forpliktelse til å innlede en riksrettsprosess umiddelbart, sier den demokratiske senatoren Corey Booker.

Senator Kamala Harris, som er medlem av Senatets justiskomité, og en av presidentkandidatene, sier at det nå er opp til Kongressen å holde president Trump ansvarlig for sine handlinger.

– Vi må sette i gang denne prosessen. Det er vår plikt etter grunnloven, sier Harris i en twittermelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere visepresident og den som leder kappløpet på demokratisk side, Joe Biden, har ennå ikke kommentert Muellers uttalelser.

Andre ledende demokratiske kandidater som senator Elizabeth Warren, borgermester Pete Buttigieg fra Indiana og tidligere kongressrepresentant Beto O'Rourke har også tatt til orde for at en riksrettsprosess må komme i gang.