Frankrike hevder kjemiske våpen er blitt brukt i Syria

Bilde fra et angrep utført av russiske og syriske fly over byen Idlib nordvest i Syria i begynnelsen av mai. Tirsdag forrige uke sa amerikanske myndigheter at de mistenker at syriske regjeringsstyrker i denne delen av landet kan ha stått bak et nytt gassangrep. Foto: AP / NTB scanpix
Bilde fra et angrep utført av russiske og syriske fly over byen Idlib nordvest i Syria i begynnelsen av mai. Tirsdag forrige uke sa amerikanske myndigheter at de mistenker at syriske regjeringsstyrker i denne delen av landet kan ha stått bak et nytt gassangrep. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes utenriksminister sier de har «indikasjoner» på at kjemiske våpen er blitt brukt under angrep i Idlib-provinsen i Syria tidligere denne måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksminister Jean-Yves Le Drian sier at de foreløpig ikke har fått verifisert antakelsene. Han sier de kommer til å reagere dersom de får det bekreftet og de finner ut hvem som står bak.

USA har også truet med represalier dersom det antatte gassangrepet i Idlib-provinsen kan bevises.

Anklager om et nytt gassangrep ble framsatt av Hayat Tahrir al-Sham, en væpnet islamistgruppe som tidligere var knyttet til al-Qaida.

Opprørsgruppa hevder at deres krigere ble utsatt for et klorgass-angrep i Latakia-provinsen søndag 19. mai. Angrepet ble angivelig utført av syriske regjeringsstyrker.

USAs utenriksdepartement hevdet forrige uke at det er tegn til at Syrias regjering kan være i ferd med å gjenoppta bruk av kjemiske våpen. En talsperson for departementet viste til et påstått klorangrep søndag morgen nordvest i Syria.