Facebook sletter hundre falske kontoer opprettet i Iran

Facebook, som også eier Instagram, har slettet 97 falske kontoer og sider som har blitt opprettet i Iran. Foto: AP / NTB scanpix
Facebook, som også eier Instagram, har slettet 97 falske kontoer og sider som har blitt opprettet i Iran. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Falske kontoer og sider på Facebook og Instagram er blitt slettet fordi de «villedet personer om hvor de var og hva de gjorde».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook har slettet 51 falske kontoer, 36 sider, samt sju sider og tre kontoer på Instagram, melder selskapet i en uttalelse tirsdag.

Kontoene ble slettet fordi de var involvert i en «koordinert inautentisk oppførsel» opprettet i Iran. Kontoene styrt av personer som «villedet personer om hvem de var og hva de gjorde», ifølge sikkerhetssjef Nathaniel Gleicher.

Gleicher sier videre i uttalelsen at de som postet innlegg på kontoene og sidene som nå er slettet, skrev på engelsk og arabisk. Budskapene som ble formidlet skal ikke ha vært rettet mot et spesielt land, men noen sider diskuterte offentlige personer og politikere i USA og Storbritannia.

Rundt 21.000 Facebook-kontoer fulgte en eller flere av sidene, ifølge Gleicher.

I januar uttalte Facebook at de fjernet over 350 kontoer og hundrevis av falske sider, samt Instagram-kontoer opprettet i Iran.