USA: Kina manipulerer ikke valuta

USAs handelsminister Steven Mnuchin sier i en uttalelse at de har lagt til flere på deres valutaovervåkningsliste fordi de ønsker en mer «rettferdig og transparent» valutapraksis. Foto: AP / NTB scanpix
USAs handelsminister Steven Mnuchin sier i en uttalelse at de har lagt til flere på deres valutaovervåkningsliste fordi de ønsker en mer «rettferdig og transparent» valutapraksis. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina manipulerer ikke valutaen, mener USAs finansdepartement. De oppfordrer imidlertid supermakten til å unngå en vedvarende svekkelse av valutaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også i oktober i fjor kom USA fram til at Kina ikke manipulerer valuta. De gjentar også at landets valutasystem mangler innsyn.

I oktober var USAs finansminister Steven Mnuchin opptatt av at den kinesiske valutaen yuans svekkelse bidrar til å øke USAs handelsunderskudd med Kina. Ministeren gjentar budskapet tirsdag.

– Finansdepartementet fortsetter å oppfordre Kina til å iverksette nødvendige tiltak for å unngå at valutaen svekkes, sier de i en uttalelse.

Heller ikke andre handelspartnere med USA manipulerer valuta, ifølge departementet. På en nylig utvidet overvåkingsliste har Finansdepartementet ført opp ni handelspartnere, inkludert Kina. På listen finner man også Tyskland, Japan og Korea. Irland, Italia, Malaysia, Singapore og Vietnam har nylig blitt lagt til på listen, mens India og Sveits har nylig blitt fjernet.

Finansminister Steven Mnuchin sier de har lagt til flere på listen fordi de ønsker mer «rettferdig og transparent» valutapraksis.