– Over 40 sivile drept i Idlib i Syria

Satellittfoto utgitt av amerikanske Maxar Technologies 28. mai viser omfattende ødeleggelser i landsbyen Habeet, med branner som herjer i olivenlunder og på jorder. Foto: Maxar Technologies via AP / NTB scanpix
Satellittfoto utgitt av amerikanske Maxar Technologies 28. mai viser omfattende ødeleggelser i landsbyen Habeet, med branner som herjer i olivenlunder og på jorder. Foto: Maxar Technologies via AP / NTB scanpix Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 40 sivile er drept i kraftige angrep i løpet av de siste dagene i Idlib-provinsen nordvest i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire barn er blant ti som ble drept tirsdag da regjeringsstyrker utførte angrep mot flere byer i Idlib-provinsen og på landsbygda i naboprovinsen Aleppo, ifølge opplysninger som den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) har innhentet.

Et sykehus i byen Kafranbel i Idlib ble rammet av artilleriskyts tirsdag, opplyser David Swanson, en talsmann for FNs humanitære kontor.

– Sykehuset er angivelig satt ut av drift som følge av alvorlige skader på bygningsmassen, sier han til AFP.

Søndag og mandag ble 31 sivile drept i stadig kraftigere angrep fra regimestyrker i Idlib-regionen, ifølge SOHR.

Idlib og deler av naboprovinsene Aleppo, Hama og Latakia er under kontroll av jihadistgruppen Hayat Tahrir al-Sham, som tidligere var knyttet til al-Qaida.

Denne nordvestlige delen av Syria skal være beskyttet mot storstilte regimeangrep som følge av en avtale fra september om å opprette en buffersone. Men den opprørskontrollerte bastionen har siden slutten av april blitt utsatt for stadig mer intense angrep fra regimet, med hjelp fra Russland.

Siden opptrappingen i april har over 260 sivile blitt drept, ifølge SOHRs tall. Ifølge FN har over 200.000 sivile blitt drevet på flukt. FN advarer om at offensiven i regionen kan føre til en humanitær katastrofe for de nesten tre millioner innbyggerne i denne delen av landet.