Avskogingen av regnskogen i Brasil øker

Mye skog i et område nær Novo Progresso i den nordlige delstaten Pará i Brasil er blitt hogd. Ifølge Imazon, en ikke-statlig organisasjon som overvåker regnskogen i Amazonas, har avskogingen økt med 20 prosent fra august i fjor til april i år sammenlignet med sammen nimåneders periode året før. Foto: AP / NTB scanpix
Mye skog i et område nær Novo Progresso i den nordlige delstaten Pará i Brasil er blitt hogd. Ifølge Imazon, en ikke-statlig organisasjon som overvåker regnskogen i Amazonas, har avskogingen økt med 20 prosent fra august i fjor til april i år sammenlignet med sammen nimåneders periode året før. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra august 2018 til april i år har avskogingen av regnskogen i Amazonas økt med 20 prosent, ifølge en miljøvernorganisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Miljøvernorganisasjonen Imazon følger situasjonen i regnskogen i Amazonas tett og sier mandag at satellittbilder viser at over 2.100 kvadratkilometer med skog er blitt borte i regionen fra august i fjor til april i år.

Det er ifølge organisasjonen en økning på 20 prosent fra 1.800 kvadratkilometer skog som ble borte i samme nimåneders periode året før.

Ifølge analyser skjer mye av avskogingen ukontrollert, hvor noe av det er blitt hogget i beskyttede områder og områder hvor urbefolkningen lever.