Politisk strid preger Madagaskar-valg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Striden mellom president Andry Rajoelina og motstanderen Marc Ravalomanana preget mandagens valg på ny nasjonalforsamling på Madagaskar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette valget vil definere vår framtid for de neste fem årene, sa Rajoelina etter at han stemte i hovedstaden Antananarivo.

Rajoelina vant presidentvalget i desember etter at landets øverste domstol avfeide klagen fra presidentkandidat Ravalomanana, som hevdet det var forekommet fusk.

De to mennene har dominert landets politikk siden begynnelsen av 2000-tallet. Noen ganger har de samarbeidet, men for det meste har de kjempet mot hverandre.

Ravalomanana har under valgkampen til ny nasjonalforsamling kjempet hardt for sitt parti TIM og håper å innkassere seier over Rajoelinas parti.

– Kandidatene som blir valgt som nye parlamentsmedlemmer, vil ikke bare være pliktig til å vedta lover, men også til å representere folkets forventninger, sa presidenten da han stemte mandag.

Et annet sted i hovedstaden avla Ravalomanana stemme. Han dro fram igjen beskyldningene om valgfusk fra presidentvalget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Folk er mindre begeistret over å stemme som følge av fusk som har funnet sted ved tidligere valg, sa han.

Oppslutningen under mandagens valg ser ut til å være lav. Det ble bare observert noen få køer ved valglokalene.

800 kandidater kjemper om 151 plasser i nasjonalforsamlingen. Nesten 500 av kandidatene stiller som uavhengige.

Valgresultatet er ikke ventet før om minst to uker.