Bøter for tysk shariapoliti

De sju mennene som i september 2014 begynte å patruljere gatene i den tyske byen Wuppertal, iført gule vester med teksten «shariapoliti», ble mandag bøtelagt. Foto: AP / NTB scanpix
De sju mennene som i september 2014 begynte å patruljere gatene i den tyske byen Wuppertal, iført gule vester med teksten «shariapoliti», ble mandag bøtelagt. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tysk domstol har bøtelagt sju menn, som for fem år siden ble pågrepet, iført gule vester med teksten «shariapoliti» i Wuppertal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De sju, som er i alderen 27 til 37 år, ble idømt bøter på mellom 3.000 og 15.000 kroner, etter å ha blitt funnet skyldige i brudd på forbudet mot å iføre seg uniform.

Det tyske forbudet mot å bære uniform ble opprinnelig innført for å hindre nynazister fra å holde parader og mønstringer.

De sju mennene ble frifunnet i samme sak i 2016. Dommeren mente da at de gule vestene ikke kunne klassifiseres som uniform og heller ikke bli oppfattet som truende. Påtalemakten anket frifinnelsen.

Det var i september 2014 at mennene begynte å patruljere gatene i den vesttyske byen Wuppertal, der det samtidig dukket opp løpesedler med teksten «sharia-kontrollert sone».

Løpesedlene listet opp en rekke regler, blant dem forbud mot alkohol, pengespill, musikk, porno, prostitusjon og narkotika.