Nord-Korea kaller Bolton «krigshisser»

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton er på plass i Tokyo i forbindelse politiske samtaler. Foto: AP / NTB scanpix
USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton er på plass i Tokyo i forbindelse politiske samtaler. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton er en «krigshisser», mener Nord-Koreas utenriksdepartement. De reagerer på at han mente de brøt FN-resolusjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var feil av Bolton å konkludere med at Nord-Korea ikke respekterte FNs resolusjoner etter at de testet missiler, sier Nord-Koreas utenriksdepartement i en uttalelse via landets statlige nyhetsbyrå KCNA mandag. Det melder Reuters.

I en uttalelse som siterer en representant for utenriksdepartementet, står det at å slutte med missiltester betyr å gi opp retten til å forsvare seg selv. Nord-Korea kaller Bolton også et «ubrukelig menneske».

Representanten mener Bolton jobber mer for å ødelegge freden og sikkerheten, enn å bevare den.

I tillegg til å mene at Nord-Korea bryter med FNs resolusjoner, sa Bolton lørdag at tiltak må gjøres. Han sa imidlertid at USA fremdeles er innstilt på å gjenoppta samtalene med landet.