Konservativ topp håper på bred EU-koalisjon

Manfred Weber fra tyske CSU var søndag kveld i EU-parlamentet for å kommentere valgresultatet. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix
Manfred Weber fra tyske CSU var søndag kveld i EU-parlamentet for å kommentere valgresultatet. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den konservative spisskandidaten Manfred Weber inviterer liberale, sosialdemokratiske og grønne partier til samtaler om en bred allianse etter EU-valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg mener vi bør sette oss ned sammen, sier Weber.

Han inviterer nå til brede samtaler med den liberale blokken, den grønne blokken og den sosialdemokratiske blokken for å definere en politisk plan for de neste fem årene og diskutere fordelingen av toppvervene i Brussel.

– Men ett budskap er krystallklart: Vi vil ikke samarbeide med dem som ikke tror på Europa, med dem som ønsker å ødelegge Europa, sier han.

Weber er selv spisskandidat for EPP, en gruppe av konservative og kristendemokratiske partier. EPP ligger ifølge prognosene an til å fortsette som største blokk i EU-parlamentet, men med vesentlig færre seter enn før.

Samtidig mister EPP flertallet som gruppen har hatt sammen med sosialdemokratene.