Regjeringspartiet ligger an til å vinne EU-valget i Polen

PiS og partileder Jaroslaw Kaczynski (bildet) ligger an til å alene bli større enn de seks partiene i opposisjonskoalisjonen til sammen. Foto AP / NTB scanpix.
PiS og partileder Jaroslaw Kaczynski (bildet) ligger an til å alene bli større enn de seks partiene i opposisjonskoalisjonen til sammen. Foto AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Polens høyreorienterte regjeringsparti Lov og rettferdighetspartiet (PiS) ligger alene an til å bli større enn den liberale opposisjonskoalisjonen i EU-valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en valgdagsmåling fra Ipsos får PiS 42,4 prosent av stemmene, noe som vil gi dem 24 av landets 51 seter i EU-parlamentet dersom resultatet blir som målingen.

Den liberale Europakoalisjonen, som består av seks polske opposisjonspartier, ligger på den annen side an til å få 39,1 prosent av stemmene. Det ville gitt 22 seter i EU-parlamentet.

Det progressive, EU-vennlige partiet Vår ligger får 6,6 prosents oppslutning på målingen, noe som gir tre seter, mens koalisjonen på ytre høyre ligger an til å få samme antall seter og en oppslutning på 6,1 prosent.

Fakta om EU-valget

Valget til nytt EU-parlament startet torsdag 23. mai i Nederland og Storbritannia.

* Fredag var det valg i Irland og Tsjekkia, mens folk i Latvia, Malta og Slovakia gikk til valgurnene lørdag.

* Valget avholdes søndag i EUs øvrige 21 medlemsland.

* De første resultatene kan ventes rundt klokka 23 søndag kveld.

* Alt i alt skal det velges 751 representanter. Antallet vil bli redusert til 705 representanter hvis Storbritannia forlater EU.

* Om lag 400 millioner europeere har stemmerett i valget.

NTB

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden