Titusenvis protesterer mot Netanyahu i Israel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Titalls tusen israelere demonstrerer i Tel Aviv mot lovforslag som kan gi landets korrupsjonsanklagede statsminister Benjamin Netanyahu immunitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonspartene Blått og hvitt, Arbeiderpartiet og Meretz sto sammen med en rekke organisasjoner i spissen for protesten.

Demonstrantene utenfor Tel Avivs kunstmuseum lørdag kveld tok også til orde for å verne om Israels demokratiske identitet og ble holdt under parolen «Forsvarsskjold for demokrati».

– Vi kommer ikke til å la Netanyahu dra Israel inn i farlig lovgiving i tyrkisk stil der herskeren er hevet over loven, skrev arrangørene på Facebook.

Denne uka presenterte et medlem av Netanyahus høyreparti Likud et lovforslag som har som mål å gi statsministeren immunitet fra straffeforfølgelse.

Netanyahu ønsker også å få vedtatt en lov som vil la nasjonalforsamlingen Knesset overstyre kjennelser fra landets øverste domstol, ifølge israelske medier.

Netanyahu fikk i oppgave å danne en ny regjering etter valgseieren 9. april. Men han sliter tilsynelatende med å stable på beina en koalisjon innen fristen førstkommende onsdag. Forrige uke anklaget han mulige koalisjonspartnere for å stille urealistiske krav.

Riksadvokat Avichai Mandelblit sa før valget at han har til hensikt å reise tiltale mot Netanyahu for bestikkelser, bedrageri og maktmisbruk. Men først skal Netanyahu forsvare seg i en høring, som nå er utsatt til oktober. Statsministeren benekter alle anklagene mot ham og kaller etterforskningen for en heksejakt.