Paven sammenligner abort med leiemord

Paven deltok på en konferanse for abortmotstandere i Vatikanet i Roma lørdag. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB scanpix
Paven deltok på en konferanse for abortmotstandere i Vatikanet i Roma lørdag. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pave Frans gjentar sin fordømmelse av abort og sammenligner det med betalingsdrap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Er det lovlig å eliminere en menneskeliv for å løse et problem? Er det lovlig å leie en betalt morder for å løse et problem, sa den katolske kirkens overhode på en antiabort-konferanse sponset av Vatikanet.

Pave Frans mener abort aldri kan godtas, selv ikke når fosteret er alvorlig sykt eller sannsynligvis kommer til å dø. Et menneske er «aldri uforenlig med livet», sa han.

– Alle barn er en gave som endrer en familiehistorie. Og dette barnet må ønskes velkommen, elskes og tas hånd om, sier paven.

Frans har tidligere uttrykt sympati med kvinner som har tatt abort og gjort det enklere for dem å få syndsforlatelse. Paven brukte lignende sammenligninger med betalingsdrap da han snakket om abort i oktober 2018. Det vakte kraftige reaksjoner fra legemiljøer.

Uttalelsene lørdag kommer mens abortkampen igjen er høyt på agendaen i USA, der konservative republikanere i en rekke delstater prøver å innskrenke retten til selvbestemt abort.