Enighet om forlik på 400 millioner i Weinstein-saken

Harvey Weinstein og hans advokater skal ha kommet til enighet med alle som har rettet sivile krav mot ham etter opprullingen av sakene mot ham i 2017, skriver avisen Wall Street Journal torsdag. Her er Weinstein fotografert under et forberedende rettsmøte i New York i april Foto: Richard Drew/AP / NTB scanpix
Harvey Weinstein og hans advokater skal ha kommet til enighet med alle som har rettet sivile krav mot ham etter opprullingen av sakene mot ham i 2017, skriver avisen Wall Street Journal torsdag. Her er Weinstein fotografert under et forberedende rettsmøte i New York i april Foto: Richard Drew/AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Harvey Weinstein har gått med på å betale kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering og sitt tidligere filmstudio nesten 400 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avtalen, som ikke er endelig signert av partene, omfatter imidlertid ikke straffesakene som er reist mot Harvey Weinstein etter at flere kvinner høsten 2017 sto fram og fortalte om voldtekter, overgrep og seksuell trakassering over flere år.

Forslaget til forlik på 44 millioner dollar, drøyt 385 millioner kroner, skal dekke alle sivile krav mot Weinstein og omfatter kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering, styremedlemmer i hans eget filmselskap og statsadvokaten i New York, melder Wall Street Journal. Pengene tas blant annet fra forsikringsordninger som finnes konkursboet etter Weinsteins filmstudio.

Les også: Weinsteins voldtektssak utsatt igjen

– For første gang har vi kommet til en økonomisk avtale som alle parter er enige om, sa advokat Adam Harris til dommer Mary Walrath i skifteretten i Wilmington i Delaware.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Harris representerer broren Bob Weinstein, som Harvey Weinstein startet filmstudioet sitt sammen med.

Av summen på 385 millioner kroner vil 260 millioner bli fordelt mellom angivelige ofre, tidligere ansatte i filmselskapet og deres advokater. Om lag 120 millioner vil gå til å dekke advokatutgiftene for Harvey Weinsteins partnere. De er av flere ofre blitt beskyldt for å ha lagt til rette for at filmmogulen kunne holde på med sin kritikkverdige oppførsel gjennom mange år.

Les også: Harvey Weinstein prøver å få voldtektsanklage frafalt