Omfattende tiltale mot Julian Assange i USA

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange sitter i fengsel i London. Nå har svensk påtalemyndighet startet prosessen med å få ham utlevert.
WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange sitter i fengsel i London. Nå har svensk påtalemyndighet startet prosessen med å få ham utlevert. Foto: Matt Dunham / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange er av USAs justisdepartement tiltalt på 18 punkter, deriblant for å ha mottatt og publisert hemmeligstemplet informasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De nye tiltalepunktene går mye lengre enn den opprinnelige tiltalen som ble offentliggjort mot Assange i april. Da ble han anklaget for å ha inngått en sammensvergelse med den tidligere etterretningsanalytikeren Chelsea Manning om å knekke et passord til en PC tilhørende forsvarsdepartementet.

I den nye tiltalen anklages Assange for sammensvergelse med Manning om å få tak i og offentliggjøre hemmeligstemplede dokumenter om USAs nasjonale forsvar. Det inkluderer dokumenter fra utenriksdepartementet og rapporter om krigene i Irak og Afghanistan.

47 år gamle Assange er fengslet i London etter å ha blitt kastet ut av Ecuadors ambassade. USA ønsker å få ham utlevert.