Tre omkom i tornado i Missouri

En kraftig tornado, etterfulgt av store nedbørsmengder, har kostet menneskeliv og forårsaket store materielle skader i Missouri, Oklahoma (bildet) og Kansas. Foto: AP / NTB scanpix
En kraftig tornado, etterfulgt av store nedbørsmengder, har kostet menneskeliv og forårsaket store materielle skader i Missouri, Oklahoma (bildet) og Kansas. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst tre mennesker har omkommet etter at en voldsom tornado slo inn over den amerikanske delstaten Missouri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Missouris hovedstad Jefferson City ble innbyggerne bedt om å gå i tilfluktsrom eller søke ly på annet vis. Også i nabodelstatene Oklahoma og Kansas gikk alarmen.

Tornadoen ble etterfulgt av kraftig vind, regn og hagl, og i tillegg ble det meldt om uvanlig mange lynnedslag.

I Golden City, 270 kilometer sørvest for Jefferson City, omkom tre mennesker. I Carl Junction er det flere skadde, opplyser Missouri Department of Public Safety.

Det meldes også om store materielle ødeleggelser, strømmaster og trær som er blåst over ende, strømbrudd og sperrede veier.

Redningsmannskaper går fra dør i enkelte områder for å undersøke om noen er sperret inne i husene sine. Det er send ut advarsel om fare for flom som følge av den kraftige nedbøren.