Europol aksjonerte mot smuglernettverk

Et bilde tatt av spansk politi viser luksusbiler på et ukjent sted. Det er tatt i forbindelse med politiaksjonene mot et nettverk som skal ha tjent store summer på smugling av sigaretter og narkotika. Det er beslaglagt diamanter, gullbarrer, luksusbiler og totalt 8 millioner euro i kontanter i aksjoner i fire land. Foto: Guardia Civil / AP / NTB scanpix
Et bilde tatt av spansk politi viser luksusbiler på et ukjent sted. Det er tatt i forbindelse med politiaksjonene mot et nettverk som skal ha tjent store summer på smugling av sigaretter og narkotika. Det er beslaglagt diamanter, gullbarrer, luksusbiler og totalt 8 millioner euro i kontanter i aksjoner i fire land. Foto: Guardia Civil / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Europol, det europeiske politisamarbeidet, har aksjonert mot et kriminelt nettverk som skal ha tjent 680 millioner euro på smugling av sigaretter og narkotika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Summen tilsvarer 6,6 milliarder norske kroner.

22 personer er pågrepet i politiaksjoner i Litauen, Polen, Storbritannia og Spania, opplyste Europol i Haag onsdag. Det er beslaglagt diamanter, gullbarrer, luksusbiler og totalt 8 millioner euro i kontanter.

Nettverket skal ifølge Europol ha smuglet narkotika og sigaretter til Storbritannia og deretter hvitvasket pengene i Polen. Midlene skal deretter ha blitt investert i eiendomsmarkedet i Spania og andre land.

En 48 år gammel litauer som skal være gruppens leder, er pågrepet i Spania.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden