Indonesisk politi oppløste valgdemonstrasjoner med tåregass

Indonesisk politi blokkerte tilhengere av den tapende presidentkandidaten Prawobo Subianto under demonstrasjoner i Jakarta tirsdag. Foto: Achmad Ibrahim/ AP Photo/ NTB scanpix
Indonesisk politi blokkerte tilhengere av den tapende presidentkandidaten Prawobo Subianto under demonstrasjoner i Jakarta tirsdag. Foto: Achmad Ibrahim/ AP Photo/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet i Indonesia måtte bruke tåregass for å løse opp demonstrasjoner etter at resultatet av presidentvalget i april ble gjort kjent tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tapende presidentkandidaten, tidligere general Prabowo Subianto sa tirsdag at han ikke ville akseptere at utfallet fra landets valgkommisjon slo fast at sittende president Joko Widodo hadde vunnet valget som ble holdt 17. april. Subianto sa han ville prøve valgresultatet for domstolen og advarte om at hans påstander om valgfusk kunne resultere i opptøyer.

Flere tusen demonstranter demonstrerte etter uttalelsen for å vise sin støtte til den pensjonerte generalen. Over 30.000 politifolk var plassert ut i gatene i beredskap, men de fleste markeringene endte fredelig. Politiet avfyrte imidlertid tåregass mot noen demonstranter som ikke ville flytte seg etter ordre. Det ble også kastet gjenstander og fyrverkeri mot ordensmakten.

Det har også vært spenning i Jakarta etter at flere islamister med tilknytning til IS ble pågrepet i forrige uke, etter at det ble avdekket planer om å bombe demonstrasjoner som kunne oppstå i etterkant av valget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden