Franskmann dømt til døden for narkosmugling i Indonesia

Franske Felix Dorfin, ble mandag dømt til døden for narkotikasmugling i en indonesisk tingrett etter at han sto tiltalt for smugling av 3 kilo narkotika til øya Lombok i september i fjor. Foto: AP / NTB scanpix
Franske Felix Dorfin, ble mandag dømt til døden for narkotikasmugling i en indonesisk tingrett etter at han sto tiltalt for smugling av 3 kilo narkotika til øya Lombok i september i fjor. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 35 år gammel franskmann er dømt til døden i Indonesia etter at han ble tatt for å ha smuglet 3 kilo narkotika til ferieøya Lombok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktoratet ba bare om en fengselsstraff på 20 års fengsel for Felix Dorfin. Likevel kom dommeren i tingretten i Mataram på Lombok til at franskmannens forbrytelse var så alvorlig at dødsstraff var eneste alternativ.

– Han er uten tvil funnet skyldig i å ha importert narkotika til Indonesia. Retten finner ingen grunn til å lette på straffen han skal ha, sa dommer Isnurul Syamsul Arif.

Dorfin, som kommer fra en liten by nord i Frankrike, hevdet i retten at han var blitt spurt om bære noen andres koffert da han ble tatt på flyplassen i Lombok i september i fjor. Han sa han var intetanende om innholdet som blant annet besto av metamfetamin til en verdi av 2 millioner kroner og 22 ecstasytabletter. I retten sa forsvareren at dødsdommen vil bli anket.

I dommen går det fram at Dorfin har svekket regjeringens innsats mot narkotikabruk og at han kunne ha dårlig påvirkning på unge mennesker.

I januar greide 35-åringen å rømme fra fengselet etter å ha bestukket en fengselsbetjent. Etter ti dager på rømmen ble han imidlertid tatt igjen.

Over 150 mennesker sitter på dødsdom i Indonesia, de aller fleste for å ha begått narkotikaforbrytelser. En tredel av dem utenlandske.