Mann tatt hånd om etter å ha klatret i Eiffeltårnet i seks timer

En redningsarbeider firer seg ned mot mannen i svart, som står mellom to av bjelkene på Eiffeltårnet. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix
En redningsarbeider firer seg ned mot mannen i svart, som står mellom to av bjelkene på Eiffeltårnet. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann som klatret i Eiffeltårnet i hele seks timer før redningspersonell fikk fatt i ham, førte mandag til at mange turister ikke fikk oppleve monumentet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ulovlige klatringen førte til at hele det 324 meter høye monumentet ble evakuert. Tirsdag morgen vil det imidlertid åpne som normalt.

Mannen, som foreløpig ikke er identifisert, skal ha blitt «snakket ned» av brannfolk som firte seg ned til mannen fra tredje etasje.

Politiet opplyste tidligere på dagen at selv om de hadde opprettet kontakt med klatreren, så kjente de ikke motivet hans.

Eiffeltårnet har flere ganger tiltrukket seg friklatrere og fallskjermhoppere. Men politiet har også måttet rykke ut for å avverge selvmordsforsøk.

I oktober 2017 hadde en ung mann klatret ut på en av bjelkene og truet med å hoppe før politiet greide å overtale ham til å komme tilbake.

I 2012 greide en britisk klatrer å klatre helt til toppen før han falt i døden.

I 2005 omkom en norsk basehopper da han natt til 17. mai forsøkte å hoppe i fallskjerm fra Eiffeltårnet.