Rasende libanesere protesterer mot store budsjettkutt

Pensjonerte libanesiske soldater støter sammen med politiet utenfor regjeringsbygget i Beirut.
Pensjonerte libanesiske soldater støter sammen med politiet utenfor regjeringsbygget i Beirut. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av sinte libanesere, flere av dem pensjonerte sikkerhetsfolk, forsøkte mandag å storme regjeringsbyggene i Beirut i protest mot store budsjettkutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrasjonen foregikk samtidig som regjeringen satt og diskuterte hvilke budsjettkutt som trengs for at landet skal få tilgang til 11 milliarder dollar i støtte fra utlandet.

Budsjettkuttene har utløst en storm av sinne og frustrasjon blant vanlige libanesere ettersom lekkasjer tyder på at regjeringen vil kutte i offentlige lønninger, pensjoner og andre velferds- og trygdeordninger.

Mens regjeringen fortsatte å diskutere bak lukkede dører, ropte folkemengden utenfor «tyver, tyver», satte fyr på bildekk og forsøkte å bryte gjennom rekkene av politifolk som var sendt ut for å beskytte bygningen.

Noen av demonstrantene greide å ta seg gjennom piggtråd, mens sikkerhetsstyrker tok i bruk vannkanoner for å drive dem tilbake.

Statsminister Saad Hariri håper å sende et budsjettforslag til nasjonalforsamlingen i løpet av uken. Budsjettet er ventet å bli det mest sparsommelige i libanesisk historie.