Salvini raser etter at migranter ble satt i land på Lampedusa

Video: Salvini raser etter at 47 migranter ble satt i land på øya Lampedusa.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Italias innenriksminister Matteo Salvini truer med rettsforfølgelse etter at migranter ble satt i land på øya Lampedusa, stikk i strid med hans ordre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et tysk redningsfartøy som plukker opp migranter i Middelhavet, satte mandag i land 47 personer, langt flere enn de 18 Salvini hadde gitt tillatelse til å forlate skipet. Nå raser Salvini på Facebook og truer med å beslaglegge skipet og dra mannskapet for retten for å ha opptrådt som menneskesmuglere.

Den tyske hjelpeorganisasjonen Sea-Watch, som driver skipet, fikk overført de 47 migrantene til Lampedusa med hjelp av kystvakten og det italienske finanspolitiet. De 47 inngår i en større gruppe på 65 personer som i forrige uke ble plukket opp fra skrøpelige farkoster i Middelhavet.

Innenriksministeren lurer på om det virkelig er transportministeren, som har ansvaret for Kystvakten, som har gitt sin tillatelse, eller om noen har rottet seg sammen for ikke å adlyde hans ordre. Transportministeren kommer fra Femstjernersbevegelsen som sitter i regjeringskoalisjon med Salvinis parti Liga.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Juncker advarer mot å løpe etter populistene

Sea-Watch opplyser at deres skip er for stort til å gå inn til Lampedusa og at de trengte bistand fra italienske båter til å få migrantene inn til land. Nå har skipets kaptein fått beskjed om å avvente konfiskering. Salvini sier det burde tas ut av drift på permanent basis og senkes.

Sea-Watch opplyser at dette er fjerde gruppe med migranter som blir satt i land fra sivile regningsfartøy i år.

– Det viser at alt snakk om stengte havner er akkurat det: Bare snakk!

FN er sterkt kritisk til den italienske migrantpolitikken og ber i et brev fra 15. mai om at regjeringen trekker tilbake pålegget om å stenge havner.

EU-topp: Europa bør hegne om sine kristne verdier