Saudi-Arabia klar til å forsvare seg mot Iran

<p>Dette satellittbildet viser den saudiarabiske oljetankeren Al Marzoga utenfor Emiratenes havneby Fujairah etter det angivelige sabotasjeangrepet mot den og tre andre tankskip som lå ankret opp i sjøen. Foto: Maxar Technologies via AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Dette satellittbildet viser den saudiarabiske oljetankeren Al Marzoga utenfor Emiratenes havneby Fujairah etter det angivelige sabotasjeangrepet mot den og tre andre tankskip som lå ankret opp i sjøen. Foto: Maxar Technologies via AP / NTB scanpix Foto: AP

Saudi-Arabia ønsker ingen krig, men er klar til å forsvare seg selv etter at konfliktnivået med Iran har økt, opplyser utenriksminister Abdel al-Jubeir.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ønsker fred og stabilitet i regionen, men vi vil ikke stå med bundet hender, sa al-Jubeir søndag.

Uttalelsen fant sted en uke etter at fire tankskip ble utsatt for angivelig sabotasje mens de lå ankret opp utenfor Emiratenes havneby Fujairah. Få dager senere ble en saudiarabisk oljerørledning i Jemen angrepet av droner. Houthi-opprørerne i Jemen påtok seg ansvaret for droneangrepet, som rystet det globale oljemarkedet og bidro til økt oljepris.

Saudi-Arabia mener Iran, via Houthi-opprørerne, sto bak angrepet mot rørledningen. Samtidig er nå det antatte sabotasjeangrepet mot de fire tankskipene under etterforskning.

Senere søndag samles oljeproduserende land i og utenfor OPEC på ministermøte i Saudi-Arabia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden