USA utsteder advarsel til flyselskaper om Persiabukta

<p>Broen på hangarskipet USS Abraham Lincoln (CVN 72). Akrivfoto fra 2012. USS Abraham Lincoln er blant forsterkningene USA har sendt til Midtøsten de siste ukene. NTB Scanpix/AP.</p>
Broen på hangarskipet USS Abraham Lincoln (CVN 72). Akrivfoto fra 2012. USS Abraham Lincoln er blant forsterkningene USA har sendt til Midtøsten de siste ukene. NTB Scanpix/AP. Foto: Hassan Ammar / AP

USAs luftfartsmyndigheter ber amerikanske flyselskaper som flyr over Persiabukta, være forsiktig på grunn av økt politisk spenning og militær aktivitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge FAAs advarsel, som også dekker Omanbukta, skyldes anbefalingen økt spenning mellom USA og Iran.

Det er derfor risiko for misforståelser og feilidentifisering av passasjerfly, og fly som er i området kan også rammes av forstyrrelser i GPS-systemene sine.

USA har sendt en krigsskipsgruppe som inkluderer et hangarskip, og flere bombefly til regionen som følge av påståtte trusler fra Iran.

Bedt om å forlate landet

Amerikanske myndigheter har gitt all unødvendig stab og familiemedlemmer av diplomater på ambassaden og konsulater i Irak ordre om å forlate landet. ExxonMobil har også begynt å evakuere stab fra oljefeltene ved Basra.

Flyselskapene Emirates, Qatar Airways og Etihad, som opererer i regionen, sier de er klar over advarselen, men at deres flygninger foreløpig går som normalt.

Hard linje

Opptrappingen mot krig er dempet de siste dagene, og Det hvite hus har sendt blandede signaler, åpenbart på grunn av intern uenighet om hvor hardt Iran skal presses.

Ifølge amerikanske medier går den nasjonale sikkerhetsrådgiveren John Bolton inn for en hard linje, mens andre i administrasjonen er mer tilbakeholdende.

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif understreket i Kina at Iran ikke er ute etter krig. Han la til at mens president Donald Trump sier han ikke ønsker krig, er det andre rundt ham som vil ha en væpnet konflikt.

VIDEO: Mike Pompeo i hastemøter om Iran

Personvernpolicy