Missouri med strengere abortlov

Abortlovmotstanderne tapte kampen om abortloven i Missouri. Foto: Christian Gooden / St. Louis Post-Dispatch / AP / NTB scanpix
Abortlovmotstanderne tapte kampen om abortloven i Missouri. Foto: Christian Gooden / St. Louis Post-Dispatch / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De folkevalgte i delstaten Missouri godkjente fredag en innstrammet abortlov som forbyr kvinner å ta abort etter åttende uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Godkjenningen kommer bare dager etter at Alabamas guvernør signerte en ny abortlov der som tilnærmet forbyr abort.

Det nye lovforslaget som er godkjent i Missouri, har til felles med loven i Alabama at det kan gjøres unntak for abort dersom mors liv er i fare. Verken i Alabama eller i Missouri vil det gjøres unntak om graviditet skyldes incest eller voldtekt.

Den republikanske guvernøren Mike Parson har lovet å sette sitt navnetrekk under lovforslaget så det blir gyldig. Det er imidlertid ikke klart når det vil skje.

Fredag ble han presset av journalister rundt spørsmålet om hvorfor det ikke kan gjøres unntak for voldtekt og incest, hvorpå han svarte at «alt liv har verdi».

– Jeg skal stå opp for dem som ikke har en stemme. Alle burde ha rett til liv, sa Parson.

Lovforslaget i Missouri åpner for at leger som bistår ved abort og dermed bryter loven kan straffes med fengsel i opptil 15 år.

Også delstaten Georgia, Ohio, Mississippi, Kentucky, Iowa og North Dakota har innført lignende lover så langt.