Forfatteren Herman Wouk er død

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske forfatteren Herman Wouk er død, 103 år gammel, opplyser hans agent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wouk vant Pulitzerprisen for sin 1951-roman «Mytteriet på Caine», som ble filmatisert med Humphrey Bogart i hovedrollen. Wouk fulgte opp med storverkene «Krigens vinder» i 1971 og «Krig og erindring» i 1978.

De to romanene utgjør et storslått epos om andre verdenskrig som også ble filmatisert for TV på 1980-tallet. Serien ble sendt på NRK i 1989 og 1990

Wouks agent Amy Rennert sier forfatteren døde fredag morgen mens han lå og sov i sitt hjem i Palm Springs, bare ti dager før sin 104-årsdag. Han slo seg ned i California etter å ha tilbrakt mange år i Washington D.C.

Wouk jobbet med en ny bok helt til det siste, ifølge Rennert. I 2016 kom selvbiografien, som fikk tittelen «Sailor and fiddler: Reflections of a 100-year-old author».

Wouk ble født i New York i 1915, og foreldrene hans var jødiske innvandrere fra det som i dag er Hviterussland. Forfatterens jødiske tro var inspirasjon for fortellinger om religiøse verdier og sekulær suksess. Han var blant de første av de store etterkrigsforfatterne som brakte jødiske fortellinger til et allment publikum.