KEiiNO på 17. mai-feiring hos ambassadøren i Tel Aviv

Ambassadør Jon Hanssen-Bauer (til venstre) tok imot Alexandra Rotan, Tom Hugo Hermansen og Fred Buljo i KEiiNO til 17. mai-frokost. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Ambassadør Jon Hanssen-Bauer (til venstre) tok imot Alexandra Rotan, Tom Hugo Hermansen og Fred Buljo i KEiiNO til 17. mai-frokost. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ambassadør Jon Hanssen-Bauer i Tel Aviv trakk i 17. mai-talen paralleller mellom KEiiNOs budskap og arbeidet med en tostatsløsning for Israel og Palestina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bandet, NRKs delegasjon og norske journalister markerte nasjonaldagen med frokost i ambassadørens residens i Tel Aviv fredag morgen.

– I år har dere satt Norge og våre særpreg som sammensatt nasjon på en flott måte i på kartet i Israel. Dere har satt et tydelig samisk preg på Grand Prix og hele Tel Aviv, og det har blitt lagt merke til, sa ambassadør Jon Hanssen-Bauer.

– Vi forteller Israel at Norge er etablert som stat på territoriet for to folk, det samiske og det norske. Slik hans majestet kongen sa det i 1997. Vi forteller både hvordan den norske majoriteten undertrykket, utnyttet og tvangsassimilerte den samiske nasjonen – og hvordan Norge har bedt om unnskyldning og nå anerkjenner og er stolt over det samiske folk, fortsatte han.

Demokratiers kvalitet måles etter hvordan etter hvordan minoritetene behandles, mener ambassadøren.

– Her kan Norge vise til erfaringer som er relevante i denne regionen, sa Hanssen-Bauer.