Rettssak mot argentinsk ekspresident starter tirsdag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyesterett i Argentina besluttet torsdag at rettssaken mot ekspresident Cristina Kirchner skal gå som planlagt, etter demonstrasjoner mot rykter om utsettelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssaken starter tirsdag. Argentinas tidligere president Cristina Fernandez de Kirchner skal stilles for retten, anklaget for omfattende korrupsjon, bekrefter en føderal domstol.

Kirchner, som var Argentinas president fra 2005 til 2017, er tiltalt for å ha tatt imot titalls millioner dollar i bestikkelser. Hun skal blant annet ha gitt entreprenør Lazaro Baez 52 kontrakter på offentlige oppdrag til en verdi av 46 milliarder pesos – flere milliarder kroner – i tidsrommet 2007–15.

Onsdag kveld samlet demonstranter seg til lokale aksjoner i Buenos Aires da rykter spredte seg om at rettssaken ville bli utsatt.

Rettens formann, Jorge Gorini, understreket torsdag at saken vil gå som planlagt fra 21. mai.

66-åringens advokater hevder at anklagene mot henne er grunnløse og at det ikke foreligger bevis for at hun har favorisert noen og mottatt bestikkelser for dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten mener Kirchner befant seg i sentrum av et omfattende korrupsjonsnettverk da hun var president fram til 2015. Systemet var angivelig etablert også da hennes ektemann Nestor Kirchner, som døde i 2010, var president. En rekke profilerte næringslivsledere og tidligere offentlige tjenestemenn er pågrepet i saken.