24 i retten for drap på skandinaviske turister i Marokko

Danske Louisa Vesterager Jespersen (t.v) og norske Maren Ueland (t.h) ble funnet drept i Marokko.
Danske Louisa Vesterager Jespersen (t.v) og norske Maren Ueland (t.h) ble funnet drept i Marokko.
Artikkelen fortsetter under annonsen

24 menn møter i retten i Marokko, tiltalt for å være involvert i drapene på Maren Ueland og Louisa Vesterager. De tre hovedmistenkte risikerer dødsstraff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske 28-åringen Maren Ueland og den danske 24-åringen Lousa Vesterager Jespersen ble brutalt drept da de forsøkte å ta seg til Nord-Afrikas høyeste punkt, Jbel Toubkal i Marokko, den 17. desember i fjor.

Torsdag fortsetter rettssaken mot 24 personer som er mistenkt for å stå bak dobbeltdrapet. Fire av dem er tiltalt for selve drapene, og de risikerer dødsstraff selv om Marokko ikke har henrettet noen på 25 år . En sveitsisk-spansk mann anklages for å ha trent dem opp. De 19 andre er tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrororganisasjon.

Ifølge tiltalen hadde de hovedmistenkte, som antas å ha vært inspirert av IS selv om politiets etterforskning ikke har funnet noen direkte kobling til islamistgruppa, tatt seg til området noen mil utenfor Marrakech for å drepe turister.

I tillegg til å være tiltalt for drap er de tiltalt for å fremme terrorisme og danne en terrorcelle.

Rettssaken skulle ha begynt 2. mars, men den ble utsatt etter at forvarsadvokatene krevde mer tid på å forberede seg. Saken starter klokken 10 i byen Salé nordvest i Marokko.