Fengslede canadiere formelt pågrepet i Kina

Stillbilde fra et intervju med Michael Kovrig, rådgiver for organisasjonen International Crisis Group, i Hongkong i mars i fjor. Foto: AP / NTB scanpix
Stillbilde fra et intervju med Michael Kovrig, rådgiver for organisasjonen International Crisis Group, i Hongkong i mars i fjor. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To canadiere som har vært fengslet i Kina siden i fjor, er formelt pågrepet, melder en canadisk avis. Men en formell siktelse uteblir.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En canadisk regjeringskilde sier til The Globe and Mail torsdag at verken Michael Kovrig eller Michael Spavor er blitt formelt siktet.

– Canada fordømmer på det sterkeste deres vilkårlige pågripelse på samme måte som vi fordømte deres vilkårlige fengsling 10. desember, heter det i en uttalelse fra Canadas utenriksdepartement til avisa.

Den tidligere diplomaten Kovrig er rådgiver i tankesmia International Crisis Group, mens Spavor er en forretningsmann som organiserte turer til Nord-Korea.

Fengslingen av de to canadierne antas å være del av et forsøk på å presse Canada til å løslate Huawei-toppen Meng Wanzhou. Kineseren ble pågrepet i Vancouver i desember i fjor fordi USA etterlyste henne for brudd på USAs sanksjoner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden