KEiiNO: – Det fungerte bra da det virkelig gjaldt

Tom Hugo Hermansen, Alexandra Rotan og Fred Buljo utgjør KEiiNO. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Tom Hugo Hermansen, Alexandra Rotan og Fred Buljo utgjør KEiiNO. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

KEiiNO mener deres opptreden under det viktige juryshowet onsdag var deres beste så langt under Eurovision Song Contest i Tel Aviv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den mest vellykkede sceneopptredenen så langt. Vi er alltid best med publikum i salen, og det løftet oss virkelig fram! Vi er veldige glade for at det fungerte så bra da det virkelig gjaldt, sier Tom Hugo Hermansen via NRKs pressekontakter.

Den norske gruppa går på som nummer 15 av 18 deltakere i semifinalen av Eurovision Song Contest i Tel Aviv torsdag kveld. Men onsdagens siste prøve er også viktig fordi den danner grunnlaget for stemmene til fagjuryene.

– Dette gikk veldig bra. Vi er klare for å gi jernet, sa Alexandra Rotan til NTB etter den første prøven onsdag ettermiddag.

– Det var noen tekniske problemer, som det har vært flere ganger. Men det er som de sier her nede: Det ordner seg alltid til slutt, sa Hermansen.

«Minifinale»

Den svenske storfavoritten John Lundvik konstaterte tidligere lørdag at konkurransen i torsdagens semifinale blir hard. Overfor nyhetsbyrået TT betegner han dette som en «minifinale»

Heldigvis går hele 10 av de 18 landene videre, understreker Hermansen.

– Og det er ingen vinner, så jeg tror det skal være plass til alle dem som jeg tror har god mulighet – og oss. Jeg tror Nederland kommer til å gjøre det veldig bra, og Sveits og Sverige med flere, sier han.

Hausser hverandre opp

Fred Buljo ser fram til torsdagens semifinale.

– Da er det masse publikum i salen. Og det er da vi føler oss hjemme. Da får vi det ekstra giret til å vise hva vi er gode for, sier han.

– Og så gjør vi som vi pleier. Vi hausser hverandre opp og gleder oss sammen. Da tror jeg vi har finalepakken, sier Alexandra Rotan.

Svensk lystrøbbel

Svenske John Lundvik fikk starten på sin første framføring utsatt med mellom fem og ti minutter på grunn av det som syntes å være tekniske problemer med lyskulisser.

– Jeg begynte å synge, men så ble det svart, og det sto ulike koder på gulvet, forteller han til TT.

Til tross for problemene, maktet Lundvik å levere en overbevisende framføring. Under den andre prøven onsdag virket alt som det skulle. Så nabolandet vårt blir nok som alltid å regne med i musikkonkurransen.

Også Danmark deltar i semifinalen torsdag.

Personvernpolicy