«Frustrerte fruer»-stjerne erkjenner straffskyld for bestikkelser

Felicity Huffman ankom retten hånd i hånd med broren Moore Huffman Jr. i Boston mandag.
Felicity Huffman ankom retten hånd i hånd med broren Moore Huffman Jr. i Boston mandag. Foto: Steven Senne / AP/NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Frustrerte fruer»-stjernen Felicity Huffman har erkjent seg skyldig i å ha betalt bestikkelser for å få datteren inn på et eliteuniversitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 56 år gamle skuespilleren risikerer fengselsstraff for sin rolle i den landsomfattende skandalen, som omtales som USAs største avsløring av opptaksjuks.

Huffman var i april blant 14 av de 50 tiltalte som inngikk en tilståelsesavtale med påtalemyndigheten i saken.

Ekstratid

Mandag erkjente Huffman seg skyldig i retten i Boston i å ha betalt en opptakskonsulent 130.000 kroner for å få en eksamensinspektør til å rette svarene på eldstedatterens SAT-prøve, en av de viktigste opptaksprøvene for universiteter. Skuespilleren vurderte også å gjøre det samme for sin yngre datter, men bestemte seg for å la være, ifølge myndighetene.

Konsulenten som ifølge påtalemyndigheten var hjernen bak svindelen, skal blant annet ha lagt til rette for jukset ved å skaffe studentene ekstratid på eksamen gjennom å si at de hadde lærevansker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Hollywood-stjerner møtte i retten for opptaksjuks

Tok til tårene

Huffmans straffeutmåling skal være klar 13. september. Siden hun erkjente straffskyld kommer påtalemyndigheten til å legge ned påstand om fire måneder i fengsel, men dommeren kan også velge å la henne slippe å tilbringe tid bak murene.

Hoffmann hadde med seg sin bror og snakket ikke med journalister da hun ankom retten mandag. Med tårer i øynene forklarte 56-åringen at datteren hadde gått til en nevropsykolog i flere år og fått tilleggstid på prøver siden hun var elleve år. Det var tilsynelatende et forsøk på å forklare at datterens lege ikke hadde noe å gjøre med svindelen.