Mann dømt til fengsel på livstid etter bombeangrep i Tyrkia

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er i en tyrkisk domstol idømt 53 livstidsdommer etter å ha blitt kjent skyldig i et bombeangrep i 2013 der over 50 mennesker ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallet på 53 er ikke tilfeldig valgt – han er idømt en livstidsdom for hvert av ofrene i angrepet, pluss en livstidsdom for «ødeleggelse av statens enhet og integritet», melder nyhetsbyrået DHA.

Yusuf Nazik var kjent skyldig i å ha bistått med organiseringen av bombeangrepet i Reyhanli i det sørlige Tyrkia i mai 2013. Dette var et av de dødeligste angrepene i Tyrkias historie.

Nazik er tyrkisk statsborger. Han ble pågrepet i september av tyrkisk etterretning i Latakia i Syria, der Syrias president Bashar al-Assad har mange tilhengere. Tyrkia, som har støttet syrisk opposisjon i kampen mot Asad, har anklaget det syriske regimet for å ha stått bak angrepet, noe syriske myndigheter har avvist.

Det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu viste på tiden da Nazik ble pågrepet, et opptak der han sa at han sto bak angrepet og at det var blitt utført på ordre fra syriske myndigheter.

Tyrkia avskaffet dødsstraff i 2004. Siden har landets domstoler i stedet tatt i bruk forlengede fengselsstraffer, med hardere soningsforhold.