Kraftig jordskjelv nær grensa mellom Panama og Costa Rica

En politibetjent og en innbygger i Puerto Armuelles betrakter en trepir etter jordskjelvet søndag i Panama og Costa Rica. Det kraftige skjelvet gjorde ikke store materielle skader og ser i første omgang til å ha gått utover i utgangspunktet sårbare trekonstruksjoner. Foto: AP / NTB scanpix
En politibetjent og en innbygger i Puerto Armuelles betrakter en trepir etter jordskjelvet søndag i Panama og Costa Rica. Det kraftige skjelvet gjorde ikke store materielle skader og ser i første omgang til å ha gått utover i utgangspunktet sårbare trekonstruksjoner. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke meldt om omkomne, store materielle skader eller sendt ut tsunamivarsel etter at et jordskjelv med styrke på 6,1 rystet Costa Rica og Panama søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge US Geological Survey ble skjelvet registrert klokka 2.24 lokal tid søndag og hadde en dybde på 37 kilometer.

Episenteret ligger nær grensen mellom landene, i et tynt befolket område, sju kilometer fra byen Plaza de Caisan.

Sivilforsvaret i Panama opplyser at to personer er brakt til sykehus med mindre skader, men sier at ingen er omkommet og at det ikke er sendt ut tsunamivarsel. Sivilforsvaret skriver på Twitter at veggene slo sprekker i et sykehus og på to kjøpesentre i Changuinola i provinsen Bocas del Toro, og bilder på sosiale medier viser enkle trehus på landsbygda som er delvis falt sammen og varer som har falt ut av butikkhyller.

Operasjonsleder Sigifredo Perez i Costa Ricas nasjonale kriseberedskap opplyser at det ikke er meldt om store skader eller skadde.

Det nordlige Panama er utsatt for jordskjelv. I 1991 mistet 23 personer livet mens 500 ble skadd i et jordskjelv med styrkegrad 7,4, mens et skjelv på 6,7 i 2003 medførte tap av to liv og ødela flere hundre boliger.