Protestbevegelsen i Sudan invitert til samtaler av militærjuntaen

Demonstranter utenfor militærjuntaens hovedkvarter i Khartoum. Foto: Salih Basheer / AP / NTB scanpix
Demonstranter utenfor militærjuntaens hovedkvarter i Khartoum. Foto: Salih Basheer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sudans militærjunta har invitert protestbevegelsen i landet til nye samtaler om maktovergang, ifølge bevegelsen selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av demonstranter befinner seg fortsatt utenfor militærets hovedkvarter i Khartoum, der de har tenkt å forbli fram til militærjuntaen gir fra seg makten slik president Omar al-Bashir måtte.

– Vi har blitt kontaktet av militærrådet, som ønsker å gjenoppta samtaler, heter det i en uttalelse fra protestbevegelsen.

I april la protestbevegelsen fram sin plan om sivil maktovertakelse, men militærrådet har ikke sagt seg enig i alle punktene. De fremhever fraværet av islamsk sharialovgivning i protestbevegelsens veikart for landet. Sharialovgivning var en sentral del av al-Bashirs rettspraksis.

– Vi har identifisert punktene der militærrådet har innvendinger. Avgjørende samtaler vil holdes for hvert av punktene, sier protestbevegelsen.

Militærjuntaen avsatte president Omar al-Bashir og tok makten tidligere i måneden. Da hadde det allerede vært flere måneder med protester mot al-Bashir. Men demonstrantene har fortsatt å gi uttrykk for sin misnøye og har krevd at det militære rådet trer til side og overdrar makten til et sivilt styre. Opposisjonen i landet har gått sammen om å forhandle med militærrådet, og det er disse samtalene som nå har båret frukter.