Brexit-partiet ligger an til å bli størst i EU-valget

Brexit-partiets leder Nigel Farage hoster etter å ha prøvd en e-sigarett under et partiarrangement i Lincoln fredag. Hans parti ligger an til å bli det største ved EU-valget. Foto: Joe Giddens / AP / NTB scanpix.
Brexit-partiets leder Nigel Farage hoster etter å ha prøvd en e-sigarett under et partiarrangement i Lincoln fredag. Hans parti ligger an til å bli det største ved EU-valget. Foto: Joe Giddens / AP / NTB scanpix. Foto: Joe Giddens / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nystartede Brexit-partiet blir Storbritannias største i EU-valget, mens landets to tradisjonelle partier blir helt akterutseilt, ifølge en ny måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brexit-partiet, som ledes av tidligere Ukip-leder Nigel Farage, får 34 prosent av stemmene i en måling som er gjort av Opinium på oppdrag for The Observer. Det er mer enn de konservative og Labour får til sammen.

Labour blir nest størst med 21 prosent, mens statsminister Theresa Mays konservative ender på fjerde plass med 11 prosent. Liberaldemokratene, som er imot brexit, og vil ha en ny folkeavstemning, har klatret og kommer på tredje plass med 12 prosent.

Les også: Brexitspøkelse hjemsøker britisk lokalvalg

Storbritannia ble tvunget til å velge representanter til EU-parlamentet i slutten av mai siden det har drøyd å få brexit på plass. Brexit-partiet anklager de to store partiene for å ha sveket dem som stemte for brexit for tre år siden.

Les også: Brexit betyr slutten for britiske lokalpolitikere i EU-land