Trump: Nord-Koreas missilaktiviteter ikke et tillitsbrudd

USAs president Donald Trump sier Nord-Korea ikke har begått et tillitsbrudd. Foto: NTB scanpixAP Photo/Evan Vucci
USAs president Donald Trump sier Nord-Korea ikke har begått et tillitsbrudd. Foto: NTB scanpixAP Photo/Evan Vucci Foto: Evan Vucci / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump sier at Nord-Koreas missilaktiviteter de siste dagene ikke utgjør et tillitsbrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De er kortdistansemissiler og utgjør ikke et tillitsbrudd i det hele tatt. Kortdistansemissiler er ganske standard. Veldig standard, sier Trump til Politico.

– Det kan hende jeg en dag kan anse testing av kortdistansemissiler som et tillitsbrudd, men det gjør jeg ikke nå, legger presidenten til.

Det nordkoreanske nyhetsbyrået KNCA hevder imidlertid at det ikke var kortdistansemissiler som ble testet torsdag, men langdistansemissiler. Landets leder Kim Jong-un skal ha vært til stede under oppskytingen.

Meldingen kom få timer etter at militæret i Sør-Korea meldte at nabolandet avfyrte flere uidentifiserte prosjektiler i østlig retning. Utskytingen ble gjort vest i landet torsdag ettermiddag lokal tid, ifølge en uttalelse fra det sørkoreanske forsvaret.

Det er andre gang på fem dager at det meldes om utskytinger fra Nord-Korea. Lørdag gjennomførte Nord-Korea flere utskytinger, hvorav minst en skal ha vært en ballistisk kortdistanserakett.