USA hevder å ha drept 13 IS-krigere i Somalia

Somalias hovedstad Mogadishu har de siste årene blitt rammet av en rekke terrorangrep. Her har biler begynt å brenne etter at en bilbombe eksploderte 17. april i år. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix
Somalias hovedstad Mogadishu har de siste årene blitt rammet av en rekke terrorangrep. Her har biler begynt å brenne etter at en bilbombe eksploderte 17. april i år. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

13 IS-krigere er drept i et amerikansk luftangrep i den selvstyrte regionen Puntland nordøst i Somalia, ifølge det amerikanske militæret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet skal ha blitt gjennomført onsdag denne uken, men først fredag offentliggjorde militæret opplysninger om angrepet.

Få dager tidligere ble tre personer drept i et annet amerikansk angrep i Somalia.

USA har trappet opp luftangrepene i det østafrikanske landet etter at Donald Trump ble president. Amerikanerne hevder å ha drept over 800 ytterliggående islamister de to siste årene.

IS har rekruttert medlemmer i Puntland, men gruppens innflytelse er fortsatt liten sammenlignet med den til al-Shabaab, ifølge eksperter. Al-Shabaab er en ytterliggående islamistgruppe som har kjempet mot Somalias regjering siden midten av 2000-tallet. I 2012 sverget gruppen troskap til al-Qaida.