Avis: Trump frustrert på Boltons tilnærming til Venezuela

President Donald Trump frykter at Det hvite hus har undervurdert Nicolás Maduro, ifølge kilder i Trump-administrasjonen. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump frykter at Det hvite hus har undervurdert Nicolás Maduro, ifølge kilder i Trump-administrasjonen. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump er frustrert på sin nasjonale sikkerhetsrådgiver John Boltons aggressive strategi mot Venezuela, får Washington Post opplyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump er misfornøyd med at strategien ikke har resultert i avsettelsen av president Nicolás Maduro, sier ikke navngitte tjenestemenn i Trump-administrasjonen og rådgivere i Det hvite hus til avisen.

Det er spesielt Bolton som har vært gjenstand for denne frustrasjonen, ifølge kildene. Trump skal ha anklaget Bolton for å undervurdere Maduro, som han skal ha omtalt som en «hard nøtt». Presidenten skal ikke ha likt at Bolton ga for sterke forsikringer om at forrige ukes forsøk på å avsette Maduro ville føre fram.

Bolton offentliggjorde en avhopperplan for Maduro, som tjenestemenn i Det hvite hus hevdet at funket. Det kom meldinger fra tjenestemennene om at Maduro sov i et bunker, paranoid og redd for at støttespillere kunne vende ham ryggen. Bolton tvitret at 56 år gamle Maduro skulle gjøre seg klar for en tidlig pensjonisttilværelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsøket på å avsette Maduro mislyktes. Siden har Maduro latterliggjort Trump og USA for deres «idiotiske kuppforsøk».

Ifølge kildene har Trump også anklaget Bolton for å ville bringe ham til en krig, noe som ville vært i strid med Trumps uttalte utenrikspolitikk.

Til tross for Trumps frustrasjon, er det imidlertid ikke fare for at presidenten ønsker å kvitte seg med Bolton for øyeblikket, ifølge kildene.