Guaidó: Tilhengere sviktet i forrige ukes opprør mot Maduro

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó ventet seg mer fra sine tilhengere under forrige ukes opprør. Foto: Martin Meija / AP / NTB scanpix
Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó ventet seg mer fra sine tilhengere under forrige ukes opprør. Foto: Martin Meija / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó sier at hans tilhengere sviktet under forrige ukes opprør mot sittende president Nicolás Maduro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var personer som ikke klarte å følge opp lovnader om å støtte opprøret, men det betyr ikke at de ikke snart kan gjøre opp for seg, sier Guaidó.

Forrige uke ble fem drept og 233 pågrepet under et mislykket forsøk på å få militæret til å vende seg mot Maduro. Kun et fåtall av militæransatte sluttet seg til opposisjonen, men opprøret ebbet til slutt ut, med militæret fortsatt på Maduros side.

Guaidó har imidlertid tro på at høytstående militæransatte kan vinnes over.

– Det sies at Maduro er i presidentpalasset, men det sies også at han befinner seg i en bunker med en sikkerhetsring av cubanske styrker og en av hans egne sikkerhetsvakter. Han har ikke lenger tillit til de høytstående militærskikkelsene, sier Guaidó.

Maduro betegnet forrige ukes hendelser som et kuppforsøk fra Guaidó. Presidenten har fastholdt at militærtopper har bevist deres lojalitet til han.