USA utplasserer hangarskip – advarer Iran

USA skal utplassere hangarskipet USS Abraham Lincoln Carrier Strike Group og et langdistanse-bombefly for å sende et klart budskap til det iranske regimet. (Photo by SAMANTHA SIN / AFP)
USA skal utplassere hangarskipet USS Abraham Lincoln Carrier Strike Group og et langdistanse-bombefly for å sende et klart budskap til det iranske regimet. (Photo by SAMANTHA SIN / AFP) Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA utplasserer et hangarskip og langdistanse-bombefly i Midtøsten og sender en advarsel til Iran, sier USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bolton sier søndag at beslutningen tas som en respons på en rekke «problematiske eskaleringer og advarsler».

– USA skal utplassere hangarskipet USS Abraham Lincoln Carrier Strike Group og et langdistanse-bombefly for å sende et klart budskap til det iranske regimet om at ethvert angrep på amerikanske eller alliertes interesser vil bli møtt med nådeløs kraft, sier Bolton.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton advarer Iran. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton advarer Iran. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– USA ønsker ikke krig med det iranske regimet, men vi er klare til å svare på alle angrep, om det så er via stedfortredere, den iranske Revolusjonsgarden eller den iranske hæren, tilføyer han.

Spenningen mellom USA og Iran har økt under president Donald Trump, som har trukket USA ut av Iran-avtalen og innført en rekke sanksjoner mot landet.