Angrep mot politihovedkvarter i Afghanistan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 20 personer ble drept og 55 såret da Taliban-opprørere angrep politihovedkvarteret i Baghlan-provinsen i Afghanistan, ifølge lokale myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet ble innledet søndag morgen med at en selvmordsbomber i et militært Humvee-kjøretøy sprengte seg ved inngangen til politihovedkvarteret i provinshovedstaden Pol-e Khomri, 230 kilometer nord for Kabul.

Politikilder opplyser at flere opprørere deretter tok seg inn i bygningen, og at det brøt ut kamper i og rundt bygningen.

Taliban-talsmannen Zabihullah Mujahid bekrefter at det er de som står bak angrepet. Han sier de brukte et stjålet militærkjøretøy, en Humvee, i selvmordsbombingen.

Afghanistans innenriksdepartement sier angrepet ble avsluttet med at alle gjerningspersonene ble drept flere timer senere. 14 politifolk ble drept og 35 såret, ifølge departementets talsmann Nasrat Rahimi. 20 sivile ble såret og totalt 8 angripere ble drept, tilføyer han.

Ba om våpenhvile

Departementets talsmann Nasrat Rahimi opplyser at «tre terrorister ble drept» av politiet, mens de øvrige angriperne forskanset seg i bygningen og er omringet av afghanske sikkerhetsstyrker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet skjer få dager etter at over 3.000 afghanske politikere, klanledere, krigsherrer og religiøse ledere ba Taliban om våpenhvile. Det var utfallet av en såkalt loya jirga, pashtunsk for stor rådsforsamling, som kun sammenkalles ved helt spesielle anledninger.

President Ashraf Ghani håpet det fem dager lange møtet skulle styrke hans krav om en plass ved forhandlingsbordet i Qatar. Der forhandler Taliban med USA om tilbaketrekking av utenlandske styrker, våpenhvile og framtidig medbestemmelse i Kabul.

Store tap

Taliban vil bare forhandle med USA, og den afghanske opprørsbevegelsen meldte lørdag om ny framgang i forhandlingene.

Taliban ble drevet ut av Kabul da USA og andre vestlige land bombet en allianse av krigsherrer til makten for snart 18 år siden. 75.000 sivile afghanere er bare i løpet av de siste ti årene drept i krigshandlinger, viser tall fra Afghanistans menneskerettskommisjon.

Opprørerne kontrollerer nå rundt halvparten av landet, og de afghanske sikkerhetsstyrkene lider ukentlig store tap.