Terrorofre bisatt i Danmark

Anne og Anders Holch Povlsen utenfor domkirken i Aarhus etter begravelsen av de tre danske ofrene for terrorangrepet på Sri Lanka.
Anne og Anders Holch Povlsen utenfor domkirken i Aarhus etter begravelsen av de tre danske ofrene for terrorangrepet på Sri Lanka. Foto: Mads Claus Rasmussen/ritzau Scanpix / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den danske kronprinsfamilien og statsministeren var til stede da de tre danske barna som ble drept i terroren på Sri Lanka, ble stedt til hvile i Aarhus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klesmilliardæren Anders Holch Povlsen og kona Anne mistet tre av sine fire barn da hotellet de ferierte på, ble angrepet sammen med flere andre hoteller og kirker første påskedag.

Den private bisettelsen foregikk i Aarhus domkirke med statsminister Lars Løkke Rasmussen og to andre ministre til stede. Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire barn var der som venner av Holch Povlsen-familien.

Kistene med Alfred (5), Agnes (12) og Alma (15) ble båret ut av kirken etter bisettelsen lørdag ettermiddag. Kistene hadde bilder av barna og var dekorert med blomster, og til en av dem var det festet fargerike ballonger.

Etter flere minutters stillhet utenfor kirken klippet de drepte barnas ti år gamle søster snoren til ballongene, som steg opp i den blå himmelen. Deretter sang domkirkekoret salmen «Det dufter lysegrønt av græs», mens bårebilene kjørte av sted til jordpåkastelse for den nærmeste familien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 250 mennesker ble drept og nesten 500 såret da tre luksushoteller og tre kirker ble angrepet av selvmordsbombere på Sri Lanka 21. april. Blant de drepte var rundt 50 barn og 40 utlendinger. Lokale islamister som har sverget troskap til IS, antas å stå bak.

46 år gamle Anders Holch Povlsen regnes som Danmarks rikeste mann. Han eier den internasjonale klesgiganten Bestseller og har store aksjeandeler i nettbutikkene Asos og Zalando.