Tegning av Nelson Mandela solgt for mer en 100.000 dollar

En tegning laget av Nelson Mandela ble torsdag solgt på en auksjon i New York for over 112.000 dollar.
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
En tegning laget av Nelson Mandela ble torsdag solgt på en auksjon i New York for over 112.000 dollar. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tegning av Nelson Mandela som viser fengselscellen der han satt i en årevis, ble solgt for mer enn 112.000 dollar på en auksjon i New York torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandela, som var Sør-Afrikas første svarte president, og som døde i 2013, produserte tegningen med pastellfargestifter i 2002, ifølge Bonhams auksjonshus.

Tegningen viser døren til en fengselscelle på Robben Island, nær Cape Town, der Mandela ble holdt som politisk fange i mange år før han ble president.

Tegningen var en av få arbeider som den tidligere presidenten selv beholdt for sin personlige samling, ifølge auksjonshuset.

Datteren Pulma Makaziwe Mandela arvet bildet og er den som har muliggjort auksjonen. Ifølge henne var denne tegningen veldig spesiell for Mandela.

– For han var maling en måte å slappe av på, men også en måte å forstå fortiden. Denne tegningen hadde en spesiell betydning for ham, da den var en konstant påminnelse om at han ikke kunne glemme det som virket uforglemmelig, og at han ikke skulle ta frihet for gitt, sier Makaziwe Mandela.

Tegningen er solgt for 112.575 dollar, inkludert kjøperens premie, noe som tilsvarer rundt 970.000 norske kroner ut fra dagens kurs. Dette overstiger den estimerte prisen på opptil 90.000 dollar.